Seobaglyak, mi a legfontosabb?

2011. március 4.
Kategória: Seobaglyak verseny |

Nem olyan régen az egyik keresőoptimalizálási fórumon parázs vita alakult ki a Seobaglyak között arról, hogy mi a legfontosabb a seoban. Szerintem már maga a kérdés feltevés is felesleges. Miért? Mert a legfontosabb természetesen a célja, az hogy a keresőoptimalizálás tárgyát képező oldal a Google találati listájának élére kerüljön adott kulcsszavakra.

Seobaglyak kérdése

Persze emiatt kár bejegyzést írnom, így kicsit módosítva tárgyalnám a kérdést.Mi a legfontosabb a SEO folyamatában, melyik összetevő esik a legnagyobb súllyal latba a rangsoroláskor? A két legnagyobb esélyes természetesen a backlink és a content, de azért érdemes számba venni a domain-t, az oldal kialakítását és a látogatók viselkedését is. Igaz, hogy már szinte mindegyikről leírtam a véleményem, de összehasonlítást még nem végeztem.

Sokan keverednek ilyenkor egy másik népszerű tudomány vizeire, a marketingére, és előszeretettel hoznak fel olyan érveket, melyek ugyan igazak, de nem a SEO témakörébe tartoznak. Valóban fontos dolog a látogatók megtartása, az ügyfelek és vevők megnyerése, de ez semmiképpen sem a keresőoptimalizálás tárgyköre. Emiatt például a domain-t is csak mint egyszerű karakterláncot kell számba venni.

Véleményem szerint a legfontosabb tényező természetesen a backlink, de sosem mennyiségi kritériumok szerint értékelem. Miért gondolom így? Nos egy weboldalt jó domain, jó tartalom és megfelelő felépítés nélkül is felhozhatunk a találati listán pusztán jó linkekkel (az már más kérdés, hogy egy rossz oldalra linkeket is nehéz szerezni). Míg egy jó tartalom bíró, tökéletesen felépített weboldal sem képes linkek nélkül eredményeket elérni a találati listán.

A linkek kiemelése nem azt jelenti, hogy a többi összetevő nem számít, a jó Seobaglyak igyekeznek minden területen a legjobbat kihozni a kezeik közé kerülő oldalakból. Egy remek weboldal kevesebb linkkel (munkával) is jól szerepelhet, míg egy gyengécske lapnak bizony bőven kell a “linkdopping”.Oszd meg a Facebook-on
djarni
1 hozzászólás “Seobaglyak, mi a legfontosabb?”
  1. class="alt" id="comment-453"> facebook lájkok írta:

    Remek írás. annyiban kötözködnék, hogy tapasztalataim szerint a content a legfontosabb tényező.

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.