Seobaglyak és a tudományok

2011. február 6.
Kategória: Seobaglyak verseny |

Érdemes kicsit megvizsgálni azt is, hogy a Seobaglyak mely tudományokból építkezhetnek munkájuk során. Bizony a jó keresőoptimalizálónak rendelkeznie kell a megfelelően komplex tudással feladatainak kivitelezéséhez, nem elég pusztán kockának lenni.

A tudományok mindig egymásra épülnek és érintik egymást, illetve alkalmazzák, kiterjesztik más területek eredményeit. A Seobaglyak tudománya, a keresőoptimalizálás is ilyen alapokra épül. Lényegében minden ismeretre szükség lehet az ezotériától, a fizikáig a téma függvényében. Itt most elsősorban az általánosan fontos és szükséges tudásanyagokat veszem sorra. Ezek azok, amik szinte minden SEO munka során előkerülnek és szerves részét képezik a folyamatnak.

A pszichológiát már ez előző írásokban is érintettem, természetesen minden olyan feladat esetén kihagyhatatlan mikor emberekkel kerülünk kapcsolatba. Nemcsak a konfliktusok kezelésében van szerepe. Sokszor a saját céljaink eléréséhez is közelebb visz, ha megismerjük a munkánkra hatással bíró személyekét is. Gondoljunk csak arra, hogy megegyezünk egy katalógusgazdával, segítünk neki cserébe az ő segítségéért.

A magyar nyelv és irodalom szerepe sem kérdéses. Ne feledjük, hogy lényegében a keresőoptimalizálás a marketing egy speciális ága (nevezik keresőmarketing-nek is), melynek kiemelt eleme a kommunikáció, azaz a nyelv használata. A nyelvtan tudományának alkalmazásakor nem a helyesírásra gondolok csupán, hiszen az egy ellenőrző kiegészítővel nem probléma az informatikában. A nyelvtan tudományához tartozik a stilisztika is, ez pedig meghatározó az írott kommunikáció során is. Lényeges, hogy a keresőoptimalizálás során az adott weboldalhoz igazodó stílusban írjunk arról, használjuk helyesen a szinonimákat. Az irodalom szerepe főként a szókincsünk gazdagságát jelenti, illetve tartalomépítés során a szövegek színezéséhez, a kulcsszavak megfelelő beillesztéséhez elengedhetetlen.

A matematika, nem mint alkalmazott tudomány jelentős a Seobaglyak számára, hanem mint a logika edzőmestere. Ismert tény, hogy az emberi logikát a matematika fejleszti a legjobban. A keresőoptimalizálás során pedig a logika kiemelkedően fontos az analitikai módszerek eredményeinek elemzése és azokból történő további következtetések levonása során.

Talán nem meglepő, hogy informatikai ismeretekre is szükség van. Igen nehezen boldogulna egy Seobagoly a SEO rengetegében, ha nem mozogna otthonosan az internet világában, ha nem tudna megfelelően gépelni vagy akár az operációs rendszerek és szoftverek kezelésében lenne alacsonyan képzett. A Seobaglyak zöme általában az informatika valamely területéről kerül a SEO világába, így legtöbbször ez az alap biztosított.

Az angol nyelv ismerete sem elhanyagolható, ugyanis a számítástechnikának mondhatjuk az anyanyelve. Napjainkban is elsősorban angol nyelven látnak napvilágot az új információk a keresőoptimalizálás területén, bár az internet és a technika terjedése valamelyest enyhít ezen és a legtöbb információ már magyarul is hozzáférhetővé válik. Azonban a magyar piachoz képest nagyságrendekkel nagyobb piacok érhetők el angol nyelven és ehhez szinte nélkülözhetetlen annak ismerete.

Miként a bejegyzés elején írtam számos más tudomány ismeretére is szükségünk lehet, akár csak felszínesen és esetileg. Ezeket a munka tárgyát képező weboldal témája határozza meg a Seobaglyak számára. Végső konklúzióként megállapítható, hogy a keresőoptimalizálás világában előnyt jelent magas műveltségi szint.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.