Seobaglyak és a feladat nehézsége

2011. január 27.
Kategória: Seobaglyak verseny |

Már az analitikai módszereknél említettük, hogy lényeges vizsgálati szempont az adott keresőoptimalizálási feladat nehézségi szintje. Most egy kicsit körbejárnánk ezt a SEO témát. Persze ebben is nagyon eltérőek a Seobaglyak által képviselt nézetek. Főként az okozza a véleménykülönbségeket, hogy egy-egy keresőoptimalizáló csak pár területen dolgozott, így csekély az összehasonlítási lehetősége.

Seobaglyak keresőoptimalizálás nehézségi szintje

Lényegében a keresőoptimalizálás nehézségét az adott kulcsszó határozza meg, vagyis közvetlenül az erre kialakult verseny. Mi határozza meg a versenyt? Egyszerű, a benne rejlő potenciális látogatószám és az ebből következő várható bevétel. Elsősorban az adott időegység alatti keresések száma fontos, tehát, hogy naponta, havonta hányan írják be azt a szót a Google keresőbe. Természetesen nem elhanyagolandó szempont az adott téma “gazdasági potenciálja” sem. Ez utóbbi szempont könnyen megérthető egy példán keresztül: jelenleg “Való Világ” kulcsszóra sokan keresnek tehát ez indukál egy versenyt, de egy-egy látogató ebben a témában nem ér annyit, mint például a “költöztetés” kulcsszóra érkezők esetén. A két szempont arányos szorzata adja végül a SEO nehézségi szintjét.

A Seobaglyak számára közvetlenül természetesen az élen álló weboldalak erőssége jelent nehézséget, melyek az adott erősségű versenyben “edződtek”. Könnyen belátható, hogy erősebb versenyt eredményező, értékes kulcsszavak esetén az előkelő pozícióban álló weboldalak a vetélkedés során egyre “keresőoptimalizáltabbá” vállnak. Jelenleg magyar viszonylatban azonban pár téma kivételével az első tíz (TOP10) hozható egy megfelelően menedzselt oldallal. Valószínűsíthető azonban, hogy a növekvő kereslet és az ehhez igazodó kínálat a keresőoptimalizálás területén hamarosan még több témát telít fel, azaz a jövőben a SEO nehezebbé fog válni.

Saját tapasztalataimat szerencsés módon számos területről meríthettem. Érdekes, hogy a már-már legendás pénzügyi kulcsszavak (hitel és formái) nem is olyan nehézségi fokot képviselnek, mint azt sokan gondolják, bár az igaz, hogy lényeges nehezítő körülmény az anyagi érdekek megjelenése. Jómagam sokkal nehezebbnek érdekesebbnek tartom Magyarország legnépszerűbb kulcsszavát, a “játékok”-at és különböző long tail megjelenését.Oszd meg a Facebook-on
djarni
1 hozzászólás “Seobaglyak és a feladat nehézsége”
  1. class="alt" id="comment-432"> Roland írta:

    Bizony, a játékok nehéz dió…

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.