Seobaglyak a SEO versenyen

2011. február 7.
Kategória: Seobaglyak verseny |

A keresőoptimalizálás maga egy nagy verseny. Persze időnként egyoldalú, mert nem minden konkurens oldal gazdája szentel elég figyelmet a SEO művészetének. Vannak Seobaglyak akiknek ez az állandó verseny nem elég és időnként összegyűlnek, hogy egymás ellen is kipróbálják tudásukat.

Seobaglyak SEO versenye

Ugyan még nem került szóba, sőt szándékosan kerültem is a témát, de ezt a blogot is egy SEO verseny miatt hívtam életre. Egészen pontosan a MOX keresőoptimalizálási fórum által meghirdetett “Seobaglyak” verseny egyik indulójaként. Igaz azonban, hogy témaválasztásom és annak kivitelezése túlmutat a versengésen, de mégis ez az első három hónap annak jegyében zajlik. Már korán eldöntöttem, hogy a célszalag átszakítása után is tovább blogolok majd a keresőoptimalizálás témakörében.

Miért is versenyeznek a keresőoptimalizálók? Van aki egyszerűen csak szeret játszani, élvezi a versenyt. Aztán persze vannak azok, akik ki akarják próbálni magukat egy olyan mezőnyben ahol szinte mindenki tudatosan keresőoptimalizál. Végül pedig azok akik “erejüket” kívánják fitogtatni. Erre a versenyre eddig 30 Seobagoly nevezett vegyesen mindhárom kategóriából. Javarészt hozzám hasonló hobbi SEO-sok, de akad köztük olyan is aki weboldalon hirdeti keresőoptimalizálási szolgáltatását.

Számomra nem az első megmérettetés az idei. Három évvel ezelőtt, 2008-ban már egy másik fórum felhívására beneveztem a “Seonyár2008″ elnevezésű derbire. Akkor zöldfülűként a negyedik helyre volt elég a teljesítményem. Nagyon sokat tanultam és végig élveztem a versenytávot. Én a játék kedvéért neveztem idén is elsősorban, de nem mellékes az sem, hogy ilyen motiváció mellett egy erős weboldallal is gazdagabb leszek.

Nem minden Seobagoly szereti ezeket az eseményeket. Vannak akik csendben elfogadják, de hangos ellenzők is akadnak. Fő érvük a SEO versennyel szemben a “webszemetelés”. Mit is jelent ez? Sok haszontalan információval, oldallal és azok linkjeivel szórják tele a verseny résztvevői az internetet, a találati listákat, sőt néha még a spam-től sem riadnak vissza. A verseny szervezői természetesen ezt a hatást minimalizálják a kitalált szó alkalmazásával, így a Seobaglyak kifejezés sem szemeteli tele a használt találati listákat.

A verseny eddig számomra kellemesen zajlik, élvezem. Eddig három hét telt el amit igyekeztem szerény tudásommal végig blogolni a Seobaglyak és a keresőoptimalizálás témaköréből merítve. A kezdés után hamar az élre álltam és azóta kényelmesen a magam tempójában haladok előre.Oszd meg a Facebook-on
djarni
3 hozzászólás “Seobaglyak a SEO versenyen”
 1. class="alt" id="comment-448"> Chati írta:

  Én nem szerénykedem… a tudásom a szerény… :)

 2. id="comment-446"> sonich írta:

  Sok sikert a versenyhez, de én is résen leszek és próbálok feljönni:)

  Megjegyzésbe még ideszúrnám, a nick nevedre is vannak nálam találatok:)

 3. class="alt" id="comment-447"> Béli Csaba írta:

  Igazából nem kell szerénykedned.
  A tippversenyen rád szavaztam, úgy ne szúrj ki velem…:)

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.