Seobaglyak a Facebook nem eszik Google-t!

2011. február 9.
Kategória: Seobaglyak verseny |

Lassan már örökzöld téma a Seobaglyak körében, hogy ki nyomja a Google-t. A Facebook sem ma került az esélyesek közé, már tavaly többen írtak róla, illetve cáfolták ennek esélyét. Most újra előtérbe kerülhet a téma a Bing másolja a Google találatait téma kapcsán.

Google vs. Facebook

A Google és a Seobaglyak is az alkalmazkodás mesterei.

Éppen a napokban olvastam Longhand SEO blogján a Google vs. Facebook cikket, melyet még 2010 májusában írt. A bejegyzésben leírtak még így egy év elteltével is megállják helyüket. Sokan elfelejtik, hogy a Google-t egy új szemlélet, egy jól működő keresőalgoritmus tette naggyá, míg a Facebook sokkal inkább a divatos kategóriába sorolható és semmiképpen sem alkalmas kiváltani a keresőt.

A legújabb értekezések szerint a Bing (Microsoft keresője) és a Facebook házassága fogja jelenteni a Google vesztét. Vajon a Bing számára elég lenne, hogy több millió ember orra elé tolják? Mint kereső bizony a Microsoft üdvöskéje leszerepelt már. Egyszerűen azért, mert az emberek nem találták meg azt amit kerestek vele. Eleinte biztosan javulna a Bing statisztikája egy ilyen friggyel, de valószínűleg az emberek  ismét csalódnának benne.

A Google fő bevételi forrását jelentő hirdetési piacon azonban már valóban számolni kell a közösségi oldallal, mint konkurenciával. Azért én itt sem féltem a keresőóriást, hiszen napról napra bebizonyítja, hogy képes a fejlődésre, nem fogja feltartott kezekkel megadni magát. A másik lényeges szempont, hogy közösségi oldalt főként fiatalok használják előszeretettel, tehát ők célozhatók sikerrel, míg a Google felhasználótábora mindent korosztályt magába foglal. Ráadásul ma még inkább a fiatalok használják az Internet nyújtotta lehetőségeket, de ezek a generációk már egy új típusú közép- és időskorú réteget fognak alkotni. A Facebook-ot úgymond kinövik, de az Internet mindennapjaik része marad.

Fontos tényező az is, hogy Fész napjainkban éli virágkorát, Magyarországon ez különösen kidomborodik, hiszen itthon csak most kezdődött az őrület. Könnyen lehet, hogy idővel szerepe csökkenni fog, ha nem képes folyton újat nyújtani. Természetesen jómagam és talán a Seobaglyak többsége is, meglehetősen szubjektív módon értékeljük a Google szerepét, nem tudunk a laikusok fejével gondolkodni. Ráadásul én nem is használom a Facebook-ot, mindössze kihasználom.Oszd meg a Facebook-on
djarni
1 hozzászólás “Seobaglyak a Facebook nem eszik Google-t!”
  1. class="alt" id="comment-449"> Vicces írta:

    Hát hogy a google vagy a facebook nyer azt én nem tudom megítélni, de egy biztos ez a legjobb seobaglyak oldal és ha jól látom elég régóta vezet is a versenyben. Csak így tovább!!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.