Különleges képességekkel rendelkeznek a reiki kezelők?

2013. január 23.
Kategória: Seobaglyak Hirdetés |

A különböző keleti módszereket különböző misztikus legendák övezik körül, gyakorlóikról sokszor azt hiszik, nem hétköznapi képességekkel rendelkeznek. Mélyebb betekintést nyerve a kulisszatikok mögé azonban kiderül, hogy a valódi titok sokkal egyszerűbb a különféle spekulációknál. Az alábbi írás a reiki japán eredetű kézrátételes gyógymód működését mutatja be.

A legfogósabb kérdés talán az energia adása lehet. Honnan jön ez az energia? Miért nem fáradnak ki az adásba a kezelők? A válasz igen egyszerű: a reiki energia forrása maga az Univerzum, tehát végtelen. Egy tiszta energia csatornán keresztül áramlik a fejtetőn keresztül a tanden pontba (ez a köldök alatt két-három centire elhelyezkedő terület), majd onnan a kezeken keresztül a kliensbe. Ez biztosítja, hogy nem bioenergia szinten történik az energia-átadás. Így nincsen negatív töltés átvétel sem, teljesen biztonságos mind az adó és fogadó szempontjából is. A kulcsa ennek a folyamatnak a reiki behangolás szertartása, mely jelentősen felerősíti ezt a már létező képességünk, és megtisztítja az energetikai csatornánk.

Ön is megtanulhatja a reiki kezelést: Jelentkezzen Reiki tanfolyam kurzusra ITT – jikidenreiki.hu. Gyógyítsa önmagát és másokat a reiki használatával!

Szintén sokszor feltett kérdés az is, hogy miket éreznek, tapasztalnak a reikisek a kezelés alatt? A reiki kezelés során leggyakrabb a különféle kézérzetekre támaszkodnak a gyakorlók. Bár sok reikis kötött kézpozíciók alapján halad a terápia során, a különféle érzetek – úgy mint melegség, forrós, bizsergés, hidegség, stb. – segít behatárolni milyen erős, milyen típusú az érzet, meddig kell kezelni, noha ezzel nem diagnosztizálunk. Bár elsőre bonyolultnak tűnhet ez a dolog, azonban igen egyszerű. A korábban említett reiki beavatás során ez a képesség is automatikusan rendelkezésre áll, csak rá kell érezni, be kell gyakorolni, melyet a reiki tanfolyam során lehet megtanulni. Ebben a reiki tanár segít, aki szeminárium után is rendelkezésre áll és segít tovább mélyíteni a tapasztalatokat.

A reiki mesterek nem csodaemberek – ők csak megtanulták..

Sokan kérdezik, hogy az aurát látják-e a reiki mesterek, van-e más különleges képességük, illetve ezek tanulhatóak-e? Ahogy nincs két egyforma ember, így képességeink és adottságaink is különbözőek. A reiki behangolás ezeket a rejtett képességeket segít előhozni, de hogy kinél mi lesz a domináns, az egyénfüggő. Van, akinek a belső hallása, másoknak a belső látása erősödik fel, egyesek a különféle érzékelésekben szereznek nagyobb érzékenységet.

A rendszeres gyakorlással legtöbbször erősödik az intuíció is. Azonban tévedés azt hinni, hogy a reiki megtanulásának az a célja, hogy különleges képességeink legyenek. A reiki képzés célja, hogy képesek legyünk segíteni önmagunknak és másoknak a testi-lelki harmónia megőrzésében és helyreállításában, fejlesszük önmagunk a gondolataink és érzelmeink megtisztításán keresztül. Ennek eredményeképpen boldog és harmonikus életünk legyen. Ez a reiki igazi célja, mely úgy gondolom sokkal nagyobb dolog bármilyen különleges képesség birtoklásánál.

Források: lap.hu, jikidenreiki.hu, wikipedia.orgOszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.