Hatékony védekezés a szúnyogok ellen

2013. február 25.
Kategória: Seobaglyak Hirdetés |

Ha otthon vagyunk, akkor védelmet nyújt a redőny és a szúnyogháló. Ma már számtalan szúnyogriasztó szer közül választhatunk, vannak, amiket a konnektorba kell dugni, a másik főbb típust pedig a bőrünkre kell permetezni. Ha a jó időben kint szeretnénk tevékenykedni a kertben, vagy olyan szerencsések vagyunk, hogy elutazhatunk nyaralni, mindig vigyünk magunkkal szúnyogriasztó szert. A szúnyogriasztó permetek tulajdonképpen kémiai, vegyi anyagú szerek, amik a rovarokat taszítják.

A legegyszerűbb, ha permetező fejjel ellátott szúnyogirtót vásárolunk, így könnyebben felvihetjük a bőrünkre. Akik víz közelében tölti a nyári hónapokat, azok számára különösen ajánlott, naponta többször is bekenni magukat. Bár már léteznek olyan változatok, amelyek víz hatására sem mosódnak le, ha az ember sok időt tölt a vízben, valamennyi biztosan kopik le belőle.

A lakásban jó szolgálatot tehet a szúnyogháló beépíttetése. A nyári hónapokban különösen fontos a szellőztetés, a rovatok és bogarak pedig előszeretettel jönnek be otthonunkba. Legyen fix keretes vagy rolós a szúnyogháló, mindkettő jó választás lehet. Így akár hosszabb időre is kitárhatjuk ajtónkat és ablakainkat, ha nincs szakadás a szúnyoghálónkon, biztos, hogy nem fog bejönni egyetlen állatka sem.

Akik nem akarnak beinvesztálni egy szúnyoghálóba, vagy csak a nyaralójukban szeretnének szúnyogoktól mentes üdülést, azoknak az elektromos szúnyogriasztókat kell választaniuk. Léteznek lapkával működőek. Itt a készüléket egyszer kell csak megvenni, a szúnyogriasztó lapkákat kell bizonyos időközönként cserélni, attól függ, hogy mennyit van bedugva a konnektorba. Léteznek folyadékos szúnyogriasztók, ezek egyszer használatosak. A riasztó folyadék folyamatosan párolog, így tartva távol a lakást a rovaroktól.

Ma már léteznek különféle szúnyogriasztó karkötők és órák is, ezek több napon keresztül fejtik ki hatásukat. Elég csak felrakni a csuklónkra a karkötőt, és már mehetünk is, ahova csak szeretnénk.

Minden esetben érdemes körültekintően vásárolni szúnyogriasztó szert, és inkább boltban megvásárolni azt, mint például piacokon, vásárokon, mert ott sosem lehet tudni, hogy mit tartalmaz az adott szer. A boltok polcain található termékeket azonban minden esetben bevizsgálták, így biztosan azt kapjuk, mint ami a termék dobozára van írva.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.