Emberek a levegőben a targonca segítségével

2013. január 21.
Kategória: Seobaglyak Hirdetés |

A targoncák elsődleges funkciója az, hogy segítségével mindenféle anyagot emeljünk vagy szállíthassunk, például raklapokat és rekeszeket. Ám a gép segítségével akár embereket is van lehetőség a magasba emelni, de csak az erre speciálisan alkalmazott gépek segítségével.

Ráadásul alkalmassági vizsgát is kell tenni a targoncának, hogy képes-e a gép személyemelésre. Amennyiben ezek nincsenek meg, életveszélyes lehet a targoncával személyt emelni.

Ha van villamosvezeték a környezetünkben, tilos tíz méternél közelebb emelni oda bárkit is. Tilos olyan helyszínen személyt emelni, ahol az erősáramú vezetékek kárt tehetnek. Az embereket egy munkakosár segítségével lehet megemelni, ennek a kialakítását szigorúan tilos módosítani.

Kizárólag akkor lehet megemelni a munkakosarat, ha megfelelő ellensúllyal van megtámasztva, és csak és kizárólag tolórudas targonca lehet az a típusú gép. A targoncát biztosítani is szükséges egymástól teljes mértékben független eszközökkel, pl. láncokkal, illetve a hengeren csőtörés ellen is biztosítani kell.

Akkor lehet biztonságosan felemelni az embereket (akár többet is egyszerre, ha olyan a személyemelő kosár), ha a targonca vezetője mindvégig a járműben marad. Kizárólag függőleges irányban lehet mozgatni a kosarat, vízszintesen nem.

A kínai LiuGong munkagép gyártó vállalat csak a legkiválóbb targoncák gyártásával foglalkozik, az ő gépeik minőségi, professzionális, biztonságos és alacsony költségű eszközök.

További információt a lap.hu gyűjteményben talál.

Forrás: bestmachinery.huOszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.