Ajándékvásárlási problémák

2013. május 23.
Kategória: Seobaglyak Hirdetés |

Nagyon sok embernek problémát jelent az ajándékvásárlás, legyen szó bármilyen alkalomról. A legtöbben szeretnénk a másiknak személyre szóló, nem gagyi, lehetőleg egyedi terméket adni. Ha van időnk és eléggé kreatívak vagyunk, érdemes lehet teljesen saját készítésű ajándékkal meglepni a szeretteinket, de az sem jelent problémát, ha vásárolunk, csak lehetőleg ne az első ajándéktárgyat vegyük meg, amit meglátnunk.

Azt mondják, a hölgyeknek könnyű ajándékot vásárolni, de ez nem feltétlenül igaz. Meglephetjük őket egy-egy parfümmel, kávévak apróbb ajándéktárggyal, esetleg ruhaneművel. Sokan nem szeretik a bögréket, kulcstartókat, próbáljuk inkább valamilyen személyes tárggyal meglepni őket. Sok cég vállal országos virágküldést, igazán romantikus és nagylelkű gesztus meglepni ezzel a hölgyet például névnapján vagy születésnapján, de akár „csak úgy” is.

Az uraknak szoktak inkább alkoholos italt adni, de vehetünk kozmetikai szettet (pl. parfüm-tusfürdő), de a legjobb, ha olyan ajándékot választunk, amely kapcsolható a hobbijához. Nagyon sok úr kap nyakkendőt, zoknit, övet ajándékba, inkább kerüljük ezek vásárlását, mert nagyon sokan nem díjazzák.

A vállalati ajándékozásról sem szabad megfeledkezni, ugyanis illik adni céges ajándékot Karácsonyra a dolgozóknak. Ezzel lehet növelni a dolgozók motiváltságát és fenntartani a jó viszonyt a cég és a dolgozók között. Ezek az ajándékok legtöbbször inkább csak jelképesek, mint személyesek. Hölgyeknek jellemzően bonbonokat, virágokat, teákat, kávékat vagy más ajándékcsomagokat illik adni. Uraknak is bonbonokat, kávékat, szeszes csomagokat illik adni.

Nem feltétlenül muszáj több ezer forintos ajándékkosarat összeállítani mindenki számára, elég lehet akár egy-egy meglepetés is. Fontos azonban, hogy ne legyenek nagyon kirívó különbségek az ajándékok között, akár csomagot, akár darabos változatot választunk. Ha mindenkit megajándékozunk, ne legyenek nagy különbségek, hiszen könnyen észrevehető egy kétezer forintos csomag és egy tízezer forintos csomag közötti különbség.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.