A Gumiabroncs mintázat fontossága

2012. október 24.
Kategória: Seobaglyak Hirdetés |

Abban az esetben, ha tényleg a megfelelő gumiabroncsot kívánja megvásárolni gépjárművéhez, akkor nagyon fontos a mintázat alapos áttanulmányozása. A téli gumi mintázata szembeötlő, hiszen sűrűn elhelyezkedő lamellák és mély kapaszkodóblokkok jellemzik. A hatékony fékezőerő átadás, valamint a kapaszkodás szempontjából igen fontosak ezek a mintaelemek.

A mély, a széles és a hosszanti bordák segítenek elvezetni a havat és biztosítják a megfelelő vízelvezetést. A sáros, latyakos és jégkásás utakon a téligumi igazán nagy segítséget jelenthet, valamint biztonságot is nyújt a gépjármű vezetőjének és utasainak is. A téligumik igen magas szilika tartalommal rendelkeznek, mivel a nyárinál ez sokkal lágyabb gumikeveréket igényel.

Így érhető el az is, hogy a +7 fok alatti hőmérsékleten is lágyak maradnak, és nem válnak merevvé. Rugalmasak és igen jó tapadással bírnak. A téli gumik megvásárlása előtt minden esetben érdemes a különféle teszteket alaposan áttanulmányozni. A vásárláskor nagyon ajánlott a Continental téligumi mellett dönteni, hiszen a cég neve önmagáért beszél és biztosak lehetünk abban, hogy jól döntünk. A Conti Winter Contact egy teljesen új téligumi abroncs, amely kompakt és középkategóriás autók számára került kifejlesztésre.

A nyári gumi mintázat szintén fontos lehet, amikor a nyári szett megvásárlására készülünk. A nyári gumik mintázata eltér a téliétől, hiszen sokkal teltebb a futófelülete és nagyobb felfekvési felülettel is rendelkezik, ezáltal biztosítja a tökéletes tapadást a nyári időjárásban. A sűrű lamellázottság itt már nem található meg és a mintázata is kevésbé tagolt.

Az esős időszakokban a hosszanti és az oldalirányú csatornák feladata a vízelvezetés. A nyárigumik keveréke mindig szilárdabb, mint a télié, hiszen +7 fok felett is megfelelő apadást kell biztosítaniuk az útfelületeken. Most már láthatjuk, hogy a gumiabroncs mintázat milyen fontos szerepet tölt be a biztonság területén.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.