A Gmail levelezőrendszer

2013. május 7.
Kategória: Seobaglyak Hirdetés |

A Gmail levelezőrendszer 2004 óta érhető a világhálón. A Google levelezőrendszerét kezdetben csak meghívóval lehetett használni, 2007 óta azonban bárki számára adott a lehetőség, hogy regisztráljon. 2009 óta magyar nyelven is elérhető a Gmail. Konkurensei elsősorban a Yahoo és a Hotmail.

A stabil levelezőrendszernek több millió felhasználója van szerte a világon. Másodpercenként növekszik a Gmail tárhelyének területe, a Google állítása szerint addig fogják növelni a tárterületet, amíg van hely a szerverükön. Vannak a Gmailnek fizetős szolgáltatásai, azok számára, akik nem sajnálják a pénzt, vásárolhatnak 10 TB-tól 500 TB-ig terjedő helyet. Akik nem szeretnének ilyen nagy helyet vásárolni, mindössze 5 dollárért kaphatnak plusz 20 GB tárhelyet.

Megbízhatósága, egyszerű kezelhetősége miatt mindenki számára ajánlott egy gmail-es postafiók aktiválása. A regisztráció roppant egyszerű, néhány alapvető adat megadása után már el is készülhet az e-mail fiókunk. A teljes kezelőfelület elérhető magyarul, úgyhogy nem kell amiatt aggódnunk, hogy idegen nyelven szól hozzánk. Mappák helyett címkéket rendelhetünk a levelekhez. Címkék segítségével sokkal szabadabban van lehetőségünk a szortírozásra, mintha egy-egy mappába rendeznénk a leveleket.

Nagyon hasznos, hogy a Gmail percenként menti piszkozatként a levelünket, így ha valami okból bezáródna a böngésző vagy megszakadna az internetkapcsolat, akkor is visszahozható az e-mail utolsó mentett állapota. Valljuk be, nagyon bosszantó lenne, ha egy hosszú, gondosan kidolgozott e-mailünk egyszer csak teljesen köddé válna, és sehonnan nem tudnánk visszahozni.

A Gmail spamszűrővel is rendelkezik. Ha véletlenül fontos e-mail landolt a kéretlen levelek közé, lehetőség van ezt jelenteni az üzemeltetőnek. Telepíthető egy olyan kiegészítő, mely a felhasználó józanságát tesztelni. Matematikai feladatok segítségével ellenőrzi, hogy mennyire józan, és, hogy nem fogja másnap megbánni az elküldött e-mailt.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.