Szűk területen, nehéz súlyok? Használjon pókdarut!

2019. szeptember 26.
Kategória: Hasznos Tippek |

A daruk alkalmazása az építőiparban, üzemcsarnokban mindennapi munkaeszközzé váltak az évtizedek során. Használatukkal ugyanis egyszerre nagyobb tömeget képesek egyik helyről a másikra helyezni. A daru használatának több verziója ismert, a piacon már sok féle megtalálható, a munkakör fajtájától függ, hogy mit kíván meg a munkaterület.

Léteznek futódaruk, bakdaruk, autó daruk, konténer daruk, úszódaruk, toronydaruk és kikötő daruk. Felhasználási területük az üzemcsarnokokon át a vízi kikötőkig terjed. Az elhelyezésben, mozgási sebességben vagy az emelhető súly mértékében mind változó kapacitással rendelkezik. Az automatizálás világában azonban bizonyos emberi irányításra szükség van a működtetésnél. Egy probléma viszont folyamatosan felmerül a munkafolyamatok során, a daru méretének nagysága. Az ipar szükségét látta egy jóval kisebb, nagy teherbírású gépre, mely nem csak mobilis, de ugyanúgy képes nagy tömegű tárgyak mozgatására. A piacon így megjelentek az úgynevezett minipókok, pókdaruk.

A pókdaruk terjedésének okai

A pókdaruk nem csak a magas teherbírás miatt lettek közkedveltek, de a minőségi gyártásból adódó megbízhatóság végett és a forradalmi megjelenésükkel is elismerést váltottak ki a fogadó közönségből. Számos területen hely hiány miatt nem alkalmazhatnak darukat vagy egyéb eszközöket melyek segítséget nyújtanak az anyagok biztonságos felemelésére. Ez nem csak biztonsági szempontból veszélyes, de hosszútávon komoly problémákat is okozhat a cégeknek.

A minipók darui tökéletesen alkalmazkodnak más és más alkalmazási munkaterületekhez. Ugyanúgy képes helytállni vasutak karbantartásánál, mint magas irodaházak üvegbeszerelésénél. Mégis az egyik legnagyobb előnye, hogy szűkös helyeken, korlátozott munkaterületeken is bátran alkalmazható. Összességében a mozgékonyságának köszönhetően a műveleteket gyorsan és precízen elvégezhetővé válhatnak. Nem kell emberi sérüléstől tartani, méretének köszönhetően egy átlagos ajtón is befér, melyhez 2-3 tonna súly felemelése is párosul.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.