Színharmóniák bűvöletében: az évszaktípusok

2016. augusztus 15.
Kategória: Hasznos Tippek |

Vannak színek, amelyek kiemelik szépségünket, frissebbnek, üdébbnek, szebbnek tűnünk bennük, és vannak bizony olyanok, amelyek által sápadtabbak, fakóbbak, és színtelenebbek leszünk. Mindezek mellett pedig bizonyos tónusok kifejezetten feszültté tehetnek minket, míg megint mások biztonságot, energiát adnak. Igaz ez a ruhaviseletre, a kiegészítőkre, a táskákra, és cipőkre egyaránt. Lássuk, mit érdemes viselnünk!

Hideg vagy meleg

Elsődlegesen érdemes tisztában lennünk annak tényével, hogy mit jelentenek a hideg, és mit a meleg színek. Ez a két csoport általában fizikai-, vagy hangulati hatásuk szerint értendő. A meleg színek azok, amelyek felhívják magukra a figyelmet, barátságos, otthonos, védettséget sugárzó légkört teremtenek maguk körül. Ezzel ellentétben azonban a hideg színek inkább háttérbe húzódnak a meleg árnyalatokohoz képest, emellett pedig meg is nyugtatnak, és pihentetnek minket.

Vajon mi a színtípusunk bőr-, haj-, és szemszín alapján?

Ha a fentiekkel már tisztában vagyunk, akkor érdemes megvizsgálnunk bőr-, haj-, és szemszínünket is, amellyel pár perc alatt kiderül, vajon tavasz-, nyár-, ősz-, vagy tél típusok vagyunk-e. Ezt egy úgynevezett összehasonlító technikával deríthetjük ki, amelyet mikor a szakember végez, egy meghatározott sorrendbe állított kendősorozattal találja meg a végeredményt. Ez segíteni fog nekünk ruháink, ékszereink, táskáink, kiegészítőink helyes megválasztásában, amely által kiemelhetjük szépségünket. Amennyiben azonban nincs lehetőségünk szakember segítségét igénybe venni, akkor itt is találunk némi segítséget:

A Tavasz típus jellemzői

Általában a nem túl sötét színek jellemzik, tiszta, meleg, friss árnyalatok. Haja legtöbbször aranyló tónusú, alapvetően szőke, vagy szőkésvörös, lehet vörös, illetve közép- vagy világosbarna. Szemszínét illetően jellemző a változatosság, mindig figyelemfelkeltő, és melegséget sugárzó, mint a türkizzöld, a melegzöld, lehet aranybarna vagy világosbarna is. Bőrének színe alapvetően hamvas, barackos, arany tónusú, és gyakran érzékeny bőrrel rendelkezik.

Ruhaválasztását illetően a korallszínek, az elefántcsontszín, a tojáshéj szín, a gyöngy színei, barack, lazacrózsaszín, és vízkék azok az árnyalatok, amelyek tökéletesen passzolnak hozzá. Leginkább az egyszerű, elegáns, letisztult kidolgozású és formájú kiegészítők, ékszerek, és táskák emelik ki időtlen szépségét, amit a fémek közül sárgaarannyal, sárga- és vörösrézzel kombinálhat, természetesen a klasszikus stílus keretein belül.

A Nyár típus jellemzői

Színei a lágy, hideg, kissé fátyolos, tompa, kervert színek lesznek. Igazi pasztellkirálynő! Haja általában hamvas színű, akár szőke, akár barna. Hamvas-ezüstös árnyalattal megáldott, amelynek nincsen semmiféle vörös fénye. Szemének színe szürkéskék, szürkészöld, világosbarna lehet, azzal a meghatározással, hogy élesen soha nem üt el hajának és bőrének árnyalatától. Bőre hűvös alaptónussal rendelkezik, rózsás, olívaszínű, vagy porcelán, és jellemzően az esetleges szeplők, anyajegyek is hamvasbarnák vagy hamvasszürkék. Ő az igazi romantikus, klasszikus típus, részletesen megkomponált kiegészítőkkel. Ékszereit jó, ha a finoman megmunkált darabok közül válogatja, melyek aprólékos kidolgozásúak, akár bonyolult formákkal, ódon hatással; fémek közül pedig a fehéraranyból, ezüstből, vagy platinából készült darabok fogják kiemelni báját.

Az Ősz típus jellemzői

Az Ősz típusra az inteznív, telt, meleg, barátságos színek jellemzőek. Hajuk általában vörös, vörösesbarna, vagy az aranybarna sötétebb árnyalataiban pompáznak, de minden esetben felfedezünk valamiféle vöröses-aranyló csillogást hajkoronájukban. Szemük nagyon sokféle színű lehet: amiről felismerjük az az, hogy meleg tónusú, akár barna, zöld, vagy kék szemről legyen is szó. Bőrszíne szintén meleg alapárnyalatú, beige színnel, vagy meleg olíva tónussal, amely mindig intenzívebb, mint a Tavasz típusú királyőé. Stílusában leginkább a sportos vagy sportosan elegáns, klasszikus darabok állnak neki jól, egy-egy föld színben pompázó egyberuha például számára tökéletes párosítás egy meleg tónusú táskával.

Ékszerei közül a természetes anyagok minden mennyiségben nyerőek, amelyek lehetnek fából, elefántcsontból, bőrből, tollból készült nyakláncok, fülbevalók, karkötők, és fantasztikus hatást érhetnek el a kézi megmunkálású kiegészítőkkel is.

A Tél típus jellemzői

A Téli Jégkirányő tiszta, kontrasztos, hideg színekben pompázik. Haja minden esetben szintén hideg árnyalatú, hamvas barna, sötétbarna, fekete, szürkés fekete, esetleg nagyon világos szőke. Szeme lehet kékeszöld, szürkéskék, sötétbarna, ami ennél a típusnál mindig ragyogó színű. Bőre rendszerint hűvös tónusú, kékes beütéssel, porcelánfehér, vagy hidegbarna, amely a haj és a szem élénkségét mindig kiemeli. Ő a tipikus drámai hatást keltő Díva, aki mindig elegánsan, klasszikusan öltözik. Fémei az ezüst, a fehérarany, és a platina. Ékszereit illetően a kevés, de annál feltűnőbb, extravagánsabb darabokat részeíti előnyben.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.