Mindenki jobban jár, ha messze elkerüli ezeket a randizási trendeket

2019. július 4.
Kategória: Életmód, Hasznos Tippek |

Ahogy az idő múlik, egyre jobban megváltoznak az ismerkedési, és randizási szokások. Egyre ritkán a véletlen találkozásoknak köszönhetően kialakult ismerkedések, és egyre többen inkább a különböző online felületeket használják arra hogy pasizzanak, vagy csajozzanak. A telefont pötyögve persze mindenki vagányabb, és lazább, így talán az ismerkedés, és a beszélgetés is könnyebben megy, ám a mai ismerkedési trendeknek nem csak előnyük, de számos hátrányuk is lehet, melyből nem biztos hogy jól jövünk végül ki, a randevú végeztével.

Legyünk mindig elérhetőek? 

A mai modern, rohanó világban az emberek el sem tudják képzelni a napjukat az okostelefonjuk nélkül. Az ébreszti őket reggelente, újság helyett reggeli közben azon nézzük át az aktuális híreket, azon hallgatunk zenét munkába menet, és nézzük meg a busz menetrendet is, vagy éppen azt, hogy milyen időjárás lesz aznap, és hogyan öltözzünk fel. No meg persze, azon szeretnénk megtalálni álmaink szerelmét is! Rengeteg hasznos funkció van a mai okostelefonokon, ami rendkívül hamar beszippantja az embereket, és a „nehogy lemaradjak valamiről” érzés pedig arra készteti az embert, hogy folyamatosan online legyen.

  • Tipp: Amennyiben nehézség merül fel az első együttlét alkalmával, kattints ide.

Sajnos nagyon sokszor előfordul az, hogy az ember még az első randin se képes lerakni a telefonját. Vagy ha le is teszi az asztalra, akkor néhány percenként ránéz, nem-e történt valami, vagy nem-e jött üzenete. Ez az egyik legnagyobb tiszteletlenség, amit elkövethetünk a partnerünkkel szemben. Ha így viselkedünk, egyáltalán nem kell csodálkoznunk, hogy negyed óra múlva, a másik fél sértődötten faképnél hagy bennünket. 

Tartsuk észben azt, hogy egy okos készülék sosem lehet fontosabb egy hús-vér embernél, ebből kiindulva pedig nem is szabad több energiát, és időt fektetni az okostelefonunk böngészésével, ahelyett hogy partnerünkkel beszélgessünk. Amikor odaérünk a randira, kapcsoljuk ki a netet, és némítsuk le a telefonunkat. Ha valaki tényleg valami fontosat szeretne mondai, akkor venni fogja a fáradtságot arra, hogy fel is hívjon telefonon, és nem Messengeren fogja megírni azt. A telefont rezgését pedig így is észre fogjuk venni, és ezután még eldönthetjük azt hogy fogadjuk a hívást az adott pillanatban, vagy majd visszahívjuk az illetőt később.

A személyes kommunikációt semmi nem pótolja

Ismerkedés során valóban könnyebb chatelni, hiszen jobban át tudjuk gondolni azt, hogy mit szeretnénk mondani az illetőnek, van lehetőségünk visszatörölni, és máshogy megfogalmazni a dolgot, illetve plusz emojikkal, és különböző matricákkal még meg is próbálhatjuk kifejezni azt hogy az adott üzenetet milyen hangulatban írjuk. A személyes találkozás azonban sokszor áll a néma csendből, és a kellemetlen szituációt általában azt okozza, hogy az emberek elfelejtenek személyesen kommunikálni.

Hetek óta tartjátok a kapcsolatot, szinte mindent tudtok a másikról, mégis beáll az a néma csend a randi elején, melyből igen nehéz kievickélni? Ilyenkor célszerű bedobni egy témát lazán, melytől mindketten fel tudunk engedni, és valóban el tudjuk kezdeni a személyes ismerkedést.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.