Melyik helyiségbe milyen padló illik?

2020. augusztus 15.
Kategória: Hasznos Tippek |

A padló, amelyet be fogunk építeni a lakásba, döntő szerepet játszik a házunk jellemében. Mielőtt elhatároztuk, hogy milyen padlót akarunk letenni, érdemes néhány fontos tényezőt eldönteni. Ilyen lehet az esztétika. Nem minden stílushoz illenek például a járólapok, vagy a parketták, ahogyan a lakásunk színeit is befolyásolni fogják a választható árnyalatokat. Ezek persze csak a kinézet miatt fontosak, viszont vannak még olyan döntések is, mint a páratartalom vagy a napsugárzás.

A konyha

A konyhában ellenállóbb padlóra lesz szükség, amely nem szívja fel a zsír, vagy a savas gyümölcsfoltokat, és ellenáll az ütéseknek. Ideális megoldás lehet a kerámia vagy a porcelán, akár a sokoldalú műanyag. Ha úgy döntünk, akkor a csiszolt beton is nagyon higiénikus, és a folytonossága mellett csúszásmentes is. Ezek a padlók könnyen tisztíthatóak, és a hőmérsékleti változásnak is ellen kell, hogy álljanak.

A nappali

A nappali egészen más funkciót tölt be. Ennek a szobának melegnek, és kényelmesnek kell lennie, amely hangulatos légkört teremt, azonban az is jó, hogyha ellenáll az idő múlásának, és elhasználódni sem fog. Plusz pont, ha nem karcolódik. Ide leginkább a parketta, vagy a laminált padló illik.

A hálószoba

A hálószobának szintén kényelmesnek és kellemes tapintásúnak kell lennie, ráadásul az is fontos, hogy tartsa a hőmérsékletet, így mezítláb tudunk mászkálni rajta. A járólap mellett sokan a fából készült padlókat is szeretik, amit például üvegszálas szőnyeggel díszíthetünk.

A fürdőszoba

Ezzel szemben a fürdőszobában olyan padlóra van szükségünk, amely ellenáll a kopásnak, csúszásmentes, és a páratartalom sem fogja zavarni, ráadásul a hőmérsékletváltozást is bírnia kell. A legalkalmasabb a homokkő, amely képes alkalmazkodni a fürdőszobában bekövetkező környezeti feltételekhez és szintén csúszásmentes.

Választhatjuk azonban a betonpadlót is, amely folyamatos, nincsen illesztése, így garantáltan vízálló és higiénikus lesz. Olyan faanyagot is használhatunk, amely víztaszító kezeléssel rendelkezik. Azonban mindig figyeljünk a lakás összhatására.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.