Költözködési kisokos

2016. szeptember 26.
Kategória: Hasznos Tippek |

Nem mindennapi feladat egy költözést lebonyolítani, számos olyan tennivalóval jár, amit feltétlenül át kell gondolni. Nem árt, ha van a fejünkben – de a legjobb, ha valami kézzel fogható formában is – valamiféle ütemterv, amihez tarthatjuk magunkat.

Ezeket azért érdemes átgondolni, rendszerezni, mert rengeteg időt, energiát, pénzt, és bosszúságot meg tudunk spórolni magunknak velük. Nézzük, mit érdemes mindenképpen számításba vennünk!

A költözés előtti egy hónap

Elsőre talán soknak hangzik egy egész hónap a költözéssel kapcsolatos teendők rendszerezésére, de a gyakorlatban igencsak nagy könnyebbséget fog jelenteni, hogy az idő szűke nem tesz a nyakunkba plusz terhet. Körülbelül tehát egy hónappal a tervezett időpontot megelőzően érdemes hozzálátni a tennivalók hosszú sorának.

A költözés módja

Az első, és legfontosabb kérdés annak eldöntése, hogy milyen módon szeretnénk majd a költözést lebonyolítani. Általában adott, hogy egyedül, társunkkal, családdal, vagy esetleg a jól megszokott lakótárssal költözünk-e, ám nem mindegy, hogy saját autóval, kölcsönkapott autóval, vagy szakemberek segítségével cipeljük, cipeltetjük át holmijainkat új otthonunkba. Ilyenkor fontos utánajárni annak, hogy mekkora autóra lesz szükségünk, és ezzel körülbelül hány fordulót kell majd megtennünk. Ha profi költöztetőket választunk, akkor pedig azt érdemes választani, aki valóban a legjobb, megbízhatóan, és jól dolgozik – ennek pedig utána kell járni.

Mert szelektálni jó!

Költözés előtt minden apró zugot át fogunk nézni a pakolás során, és jó ha tudjuk, hogy ez sokkal nagyobb feladat, mint amilyennek elsőre látszódhat – legfőképpen ezért érdemes időben elkezdeni. Fontos, hogy ne csak a szem előtt lévő dolgainkat fussuk át, azokat, amelyeket a mindennapok során használunk, hanem vegyük a fáradtságot, és fedezzük fel a pincében tárolt, rég elfeledett kincseinket, majd tegyünk ugyanígy a padlást illetően is.

Ne felejtsük ki a garázst, és a szekrények mélyét sem. Válogassunk, amennyire csak lehet, és csak azokat a holmikat vigyük magunkkal, amelyeket tényleg muszáj, az összes többit érdemes vagy elajándékozni valakinek, vagy ha végképp nem találunk nekik új gazdát, akkor kidobni. A költözködés során ez aranyat fog érni, és végtelenül sok időt, és pénzt lehet megspórolni vele.

Rend a lelke mindennek!

Ahogy haladunk előre az időben, érdemes megtervezni azt is, mit hová fogunk tenni, miközben bonyolítjuk a költözést. Az egyik kardinális kérdés a csomagolás lesz majd, minél előbb beszerezzük a csomagoláshoz szükséges anyagokat, annál jobb. Feltétlenül legyen sok kartondoboz, buborékos fólia, újságpapír, olló, ragasztó, ami rendelkezésünkre áll. Nem árt, ha a készletünket kiegészítjük régi lepedőkkel, takarókkal, kisebb-nagyobb rongyokkal, és persze az aduászról sem szabad megfeledkeznünk, ami nem más, mint a hatalmas, erős szemeteszsák.

A költözködés során ez úgy fog fogyni, mintha cukorból lenne, észre sem vesszük, így szerezzünk be belőle jóval a nagy napok előtt pár tekerccsel. Ha pedig sikerült a nagyobb teendőket előre beütemeznünk, a legfontosabb kellékeket beszereznünk, akkor nincs is más hátra, mint elvégezni az utolsó simításokat, és elindulni az új élet felé.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.