Hasznos tippek autónk védelméhez

2014. június 14.
Kategória: Hasznos Tippek |

Amennyiben rendelkezünk saját autóval, nagyon fontos kérdés, hogy hol tároljuk. Hiszen nem mindegy, hogy ki van-e téve az időjárás viszontagságainak, egy kiadós esőnek, a téli hónak-fagynak, vagy hirtelen jött jégesőnek. Sajnos hatékony védelem nélkül igencsak valószínű, hogy kocsink felületén akár maradandó sérülések is keletkezhetnek, így ha egy mód van rá, mindenképpen célszerű valamiféle óvó eszközt bevetnünk.

Ha van garázsunk

Szerencsések közé tartozunk, ha rendelkezünk saját garázzsal, de kiváló megoldás az is, ha úgy béreljük a helyiséget. Ide bármikor beguríthatjuk az autónkat, és biztosak lehetünk benne, hogy az szinte tökéletesen védve lesz. Amennyiben a garázs a házunkhoz tartozik, úgy nagyobb szabadságot élvezhetünk a kialakítással, felújítással kapcsolatban. A védelmet, ha fokozni szeretnénk, ma már kiváló megoldások állnak rendelkezésünkre. Amennyiben fontosnak tartjuk, hogy a garázsajtók hőszigetelése biztosított legyen, és a téli hidegben se kelljen a fagy okozta kellemetlenségekkel küzdenünk, akkor olyat válasszunk, amely erre képes. Ma már több helyen is hozzájutunk kiváló minőségű, megfizethető árú termékekhez, ne habozzunk felkutatni őket autónk védelmében.

Fontos szempont lehet az esztétikum is, hiszen nem mindegy, hogy házunk összképét milyen irányba befolyásolja a garázs, főként annak bejárata számít sokat. Szerencsés helyzetben vagyunk, ha most készülünk garázst építtetni, vagy felújítanánk a már meglévőt, mert manapság több típusból válogathatunk akár színek szerint is, sőt, helyenként arra is biztosítanak lehetőséget, hogy a több fény bejutása érdekében kisebb ablakkal lássák el azokat.

Alapvetően fontos, ha garázzsal rendelkezünk, hogy amennyit csak tudjuk, szellőztessük, mert a levegőnek folyamatosan cserélődnie kell. Ez azért elengedhetetlen, mert az autóból kiszivárgó benzin-, olajszag, káros anyagok mind-mind megülnek itt, ha nem teszünk ellene. Fordítsunk tehát rá rendszeresen időt.

Ha nincs garázsunk: mobilgarázsok és ponyvák birodalma

Sok esetben előfordul az is, hogy bár saját, vagy bérelt garázzsal nem rendelkezünk, gépkocsival viszont igen. Ez természetes, hiszen ma már a mindennapi élethez, munkába járáshoz, bevásárláshoz, közlekedéshez szinte elengedhetetlen; nagymértékben megkönnyíti az életet. Azonban ilyenkor fokozottan fontos, hogy odafigyeljünk rá, és tegyünk azért, hogy ne sérüljön meg, ne legyen megviselve a motor, minél hosszabb ideig kitartson mellettünk. Garázs híján ez egy picit nehezebb, de vannak ma már kiváló megoldások ilyenkor is.

Ma már számos helyen látjuk, hogy van lehetőségünk úgynevezett mobilgarázst vásárolni, ami tulajdonképpen egy „mozgó házikó”. Ha nincs garázsunk, ez lehet az egyik legjobb megoldás, amely félúton helyezkedik el az általa nyújtott védelmet tekintve a garázsok és a ponyvák között.

Ennél olcsóbb megoldás, szinte fillérekért hozzájuthatunk különböző ponyvákhoz is, amellyel, ha letakarjuk autónkat, már sokat tettünk érte. A fagytól és a hőségtől bár nem véd, azonban az eső, az állatok, a szél és eső, és részben a jég okozta kellemetlenségektől megóvhatjuk így is.

Ezeknek a ponyváknak pedig létezik egy tovább fejlesztett változata is, amelyik önálló vázzal rendelkezik. Ezt a típusú ponyvát valamivel drágábban vásárolhatjuk meg, azonban mint egy védőburkot, szinte egy mozdulattal az autónk fölé emelhetjük. Ez a változat stabilabb váz nélküli elődjénél, így a védelem is erősebb, de akármelyiket is szerezzük be, már rengeteget tettünk autónkért.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.