Gyorsasági kártyajátékok

2019. május 23.
Kategória: Hasznos Tippek |

Egy gyorsaság kártyajáték elég fura és kétértelmű nevet kapott méghozzá Speed elnevezést. Angolul sebességet jelentő elnevezés utal a játék lényegére és folyamataira. Nem az egyetlen a gyorsasági kártyajátékok világában, mégis talán az egyik legismeretlenebb.

Ha nem akar nyáron társasjátékokat magával cipelni érdemes néhány kártyajátékkal megismerkedni, hiszen pár csomag francia kártya vagy magyar kártya kis helyen is elfér és garantáltan emlékezetes játékélményt nyújt akár több ember számára is. A pörgős, gyorsasági játékok pedig biztosan nem engedik a hangulatot leülepedni. 

Speed a gyorsasági kártyajátékok királya 

A kártyajátékhoz legalább két francia kártyacsomag szükségeltetik, ha csak egy van az sem baj, de a játékélmény fokozásához kettő az ajánlott. Játékosok száma két főre redukálódik. Két pakli összekeverésével majd két egyenlő részre osztásával kezdődik a játék. A játéksorrend a következő lapokból áll: A, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J, Q, K. Felfordítva a játékosok elé kell helyezni és húzni kell fejenként négy darab lapot. Ezt követően középre kell helyezni 1-1 lapot (lehetőleg a legfelsőt a lefordított pakliból), ezek után pedig erre a lapra pakolhatnak a játékosok.

A lényeg, hogy egyel alacsonyabb vagy eggyel magasabb értékűnek kell lennie az éppen asztalon lévő kártyánál. Ezt természetesen őrült gyorsasággal kell elvégezni. A négy lapot, amit le lehet rakni, értelemszerűen pótolni kell a húzó pakliból. A játékosok egyszerre pakolnak, így aki gyorsabb az nyer. Ha egy játékos két egyforma lapot rak le az asztalra, akkor az nyer, aki hamarabb kimondja, hogy Speed, ugyanis a lassabb játékosnak fel kell vennie az összes kártyalapot, ami az asztalon található.

Természetesen a játékot az nyeri, akinek előbb elfogy az összes lapja. Érdemes az ilyen gyorsasági kártyákra minőségi kártyákat választani, ugyanis nem biztos, hogy a sima papírból készült termékek hosszútávon is bírni fogják. Egy plasztikkal bevont darab azonban biztosan bírni fogja a megpróbáltatásokat.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.