A sírkő bontás menete és feltételei

2019. június 7.
Kategória: Hasznos Tippek |

Gyakran megesik, hogy a családnak el kell költöznie az ország más részére, és mivel ilyenkor már senki nem tudna gondoskodni a sírokról, így a hozzátartozók a halottaikat is elvitetik egy ottani temetőbe. Az sem ritka eset, hogy a sírkő már annyira megöregedett, hogy muszáj új követ csináltatni. Ha az eddig egy személyes sírt két személyessé szeretnénk bővíttetni akkor is kimondottan erre a célra be kell szereznünk engedélyeket.

Érdemes ilyenkor olyan céget felkeresnünk akik ez az engedély megszerzése mellett vállalják a sírbontást, tisztítást, felújítást. A sírkő bontásánál pont ugyanannyira szükség van az odafigyelésre, mint az építésénél. A cél az , hogy a kövön a lehető legkisebb sérüléseket okozzuk, megőrizze eredeti állapotát és tisztítás után visszakerüljön a helyére.

Bontáskor a legfontosabb tényezőnek kell lennie ezeknek a sérüléseknek az elkerülése. Minden sírkövet csapolással vagy ragasztással illesztenek össze. A bontásánál is szükség van szakember tapasztalatára. Évek óta ezen a területek dolgozó profi sírköves mesterek felügyelik a munka folyamatokat. Egyik legfontosabb tényező a vallási szempontok betartása. Alapvető, hogy minden bontási feladatban segítő embernek rendelkeznie kell megfelelő munkaruházattal, így elkerülhető a temető békéjének megzavarása. Tiszteletben tartjuk az elhunytaikat látogató emberek nyugalmát.

A sírköveket a bontási folyamat után el kell szállítani és napokig tárolni kell. Az semmiképp nem megoldás ha a temetőben marad, hiszen ezeket minden alkalommal speciális eljárásokkal megtisztítjuk és felkészítjük az építéshez. Példásul a feliratok újra vésése minden esetben megtörténik. Az áraink magukba foglalják ezeket a felújítási munkálatokat, illetve a hely általános kitisztítását, példásul a benőtt gallyak, bokrok eltakarítása.

Nem minősül sírnyitásnak a hagyományos temetés után feltárt sír, rátemetés célja miatt. Urnafülke, urnasírbolthoz nincs szükség külön engedélyekre. Bármerre sodor minket az élet, mindenképp megnyugvást jelenthet nekünk a tudat, hogy lehetőségünk van a szeretteinket is magunkkal vinni az ottani temetőbe.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.