A legfontosabb dolgok, amiket a keresőoptimalizálás árakról tudni érdemes

2020. augusztus 1.
Kategória: Hasznos Tippek |

Bár már sokan sok helyen elmondták, hogy ha online üzletről, webfejlesztésről, tartalomgyártásról vagy éppen keresőoptimalizálásról van szó, akkor ne legyen elsődleges szempont az ár. Azonban jó magyar szokás szerint, a keresőoptimalizálást is szeretnénk tudni, hogy vajon mégis mennyibe kerül.

Noha a szolgáltatók és a különböző módok is elég széles skálán mozognak, általánosságban el lehet mondani, hogy Magyarországon a havidíjas keresőoptimalizálás díja 35.000 Ft és 260.000 forint közé esik. Persze ettől vannak eltérő értékek mindkét irányban. 

Hazai specialitás – bár igen ritka, hogy óradíjas alapú elszámolást kérnek egy SEO szakértőtől. Ez az ár rendszerint valahol 4.000 és 40.000 forint körül mozog. Ezenkívül léteznek még projekt alapú díjazások és sikerdíjas konstrukciók is, ám ezek mindig egyéni megállapodás alapján kerülnek kiszámításra, így még csak határértéket sem tudunk mondani. A fenti árakon kívül azonban külön számolandó a linképítés és a SEO Audit is. 

Ár információk és statisztikai adatok a SEO világából 

Ahogyan az sok más szolgáltatásban is, úgy a keresőoptimalizálásban is megfigyelhető, hogy az amerikai és angolszász piacon a SEO szakemberek óradíja jelentősen magasabb. Még idehaza egy-egy keresőoptimalizálással foglalkozó szakértő 5.000 – 10.000 Forintért dolgozik, addig külföldön átlagosan 25.000 – 50.000 Forint az óradíja egy szakértőnek. A régebben dolgozó, szakmában lévő SEO zsenik azonban akár 100.000 és 200.000 forint körüli óradíjat is simán elkérhetnek. 

Még idehaza a prémium havi díjas keresőoptimalizálás ára 150.000 forint körül mozog, külföldön akár fél millió forintot is elkérhetnek ugyanezért a szolgáltatásért. Egyes esetekben (kulcsszótól és versenytől függően), pedig akár 1 millió forintos havidíj is elfogadott a SEO díjcsomagokban.

Azonban érdemes még időben foglalkozni webáruházunk keresőoptimalizálásával, hiszen egyre több konkurencia kerül a piacra és egyre nagyobb tömeg vásárol termékeket online is, így a befektetés bőségesen megtérül!Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.