Tippek a párkapcsolati válság leküzdéséhez

2021. november 29.
Kategória: Életmód |

Az egyik első hiba, amit elkövetünk, hogy megpróbáljuk megváltoztatni a másik embert, elvárjuk, hogy olyan legyen, amilyennek mi szeretnénk. Ez nem fog megtörténni. Ehelyett inkább készíthetünk egy listát arról, hogy mi az, ami nem tetszik nekünk, és megnézhetjük, hogy lehet-e dolgozni rajta.

Az is fontos, hogy legyen helyed magadnak. Először önmagunkkal kell jól bánnunk, mielőtt jól bánhatnánk a partnerünkkel. Nagyon egészséges, ha hiányzik a másik, ha megkeressük azokat a pozitív hozzáállásokat, amelyeket szeretünk megosztani a partnerünkkel, és ha jó hangulatban is élvezni akarjuk egymást.

Innentől kezdve csak a részletekre kell figyelnünk. A részletekkel való törődés alapvető tanácsnak tűnik, de ez olyasmi, amit a párok hajlamosak abbahagyni, ha már egy ideje kapcsolatban élnek. Természetesen ezeknek olyan dolgoknak kell lenniük, amiket a másik szeret, és amiket rendszeresen meg kell tenni, még akkor is, ha néha ez nem jön belülről…

Az érzelmek hullámvasútja és a kommunikáció

A kommunikáció sokszor a mindennapi dolgokra korlátozódik: kötelezettségek, függőben lévő dolgok és így tovább. Elfelejtünk beszélni magunkról, a közös projektünkről, a pozitív dolgokról, amiket egymással tehetünk. Amikor szomorúak vagyunk, potenciális zavarral küzdünk, akkor megfeledkezünk a másikról és a telefonba menekülünk.

Természetesen a technológia megkönnyíti az életünket, de párkapcsolatként megnehezíti azt. A mobiltelefonok mindig akadályozzák a kommunikációt, és gyakran az intim terek útjába állnak. Néha nyugodtan hagyjuk otthon a telefonunkat. A közös tévézésben heti egy-két nap jó, de nem szabad, hogy napi rutinná váljon.

Végül, de nem utolsó sorban: jó, ha elmondjuk, mit szeretünk a partnerünkben, mi az, amit csodálunk, amire büszkék vagyunk. Hajlamosak vagyunk arra, hogy végül csak azt mondjuk, ami nem tetszik, vagy amit szerintünk javítani vagy korrigálni kellene, és elfelejtjük, hogy a pozitív megerősítés a legjobb módja a jó kapcsolat kialakításának. Te mikor mondtál utoljára valami pozitív dolgot a partnerednek?Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.