Így legyenek sokáig szépek és hófehérek a fogaink

2019. április 12.
Kategória: Életmód |

A legtöbb ember azt szeretné, ha fogai nem csak egészséges, de ragyogóan fehérek is. Ám sok esetben a megfelelően kialakított alapos fogápolási rutin nem elég ahhoz hogy fogaink ragyogóan fehérek legyenek. Sajnos van néhány olyan tényező, mely rossz irányba tudja befolyásolni a fogaink fehérségét, így igen komoly akadályt tudnak állítani a ragyogóan fehér fogsorunk útjába.

A túl sok kávé, tea, vörösbor fogyasztás, illetve a dohányzás is nagyon gyorsan el tudja színezni a fogsorunkat. Ha azonban ezeknek a fogyasztása mellett is hófehér fogakról álmodunk, érdemes lehet kipróbálnunk a korszerű és modern fogfehérítési módszert, mert LED lámpás technológián alapul, és kíméletesen, fájdalommentesen tudja akár több árnyalattal fehérebbé varázsolni fogainkat. Ennek az eljárásnak az előnye, hogy a korábbi fehérítésekkel szemben ez nem melegíti fel a fogainkat, illetve érzékenységcsökkentő hatással is bír. A LED lámpás fogfehérítéssel látványosan fehérebbek lehetnek a fogaink!

Így óvjuk a fehér fogainkat

Egy kutatásból kiderült, hogy szebb, fehérebb fogakkal az emberek 7 évvel fiatalabbnak, és sokkal sikeresebbnek látszanak. Emellett jó tudni, hogy azok az emberek akiknek ragyogóan fehér fogaik vannak 25 százalékkal könnyebben tudnak új állást találni. Ahhoz, hogy fogaink sokáig szépek, és fehérek legyenek, fogfehérítés után is vigyázni kell. Sajnos a legtöbb ember hajlamos csak akkor fogorvoshoz menni, ha már egy konkrét probléma kialakult náluk.

Ez már nagyon sokszor túl késő, általában ilyenkor már olyan mértékű szuvasodás, vagy gyulladás alakul ki, amely több kezelést is igényel. Ajánlott ezért legalább félévente egyszer ellátogatni a fogorvoshoz, akár ellenőrzés céljából, kontrollvizsgálatra. A megfelelő szájhigiénia kialakításához elengedhetetlen például a rendszeres fogkőleszedés is, melynek szükségét ilyenkor a fogorvos is ellenőrizni tudja. Próbáljuk meg kerülni a szénsavas italokat, emellett azokat az üdítőket, amikben rengeteg mesterséges színezék található, hiszen ezek is könnyedén meg tudják fogni a fogainkat.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.