Hogyan segíthet a partner a merevedési zavarok esetén?

2023. január 3.
Kategória: Életmód |

Bár megterhelő lehet a kapcsolat egészére nézve a merevedési zavarokkal való megküzdés, egyben lehetőséget kínál arra is, hogy elmélyüljön a kapcsolat. Az erekciós problémák bizonyos gyógyszerekkel kezelhetők, ilyen például a Viagra, de sok esetben a mögöttes okok kezelése vezet erősebb és tartósabb merevedéshez.

A RExMD annak járt utána, hogy mit tehet egy nő, ha partnerének merevedési zavarai vannak. Először is fontos a támogatás, annak a figyelembevétele, hogy bár a nő számára is zavaró lehet, de az érintett számára biztosan frusztrálóbb ez a dolog. Ezért a támogató, megnyugtató és bátorító magatartás az, ami ilyenkor helyes és segíthet a partner érzelmi állapotán és akár a probléma megoldásában is.

A kísérletezés is jó tanács, nagyon sokféle módja van ugyanis annak, hogy teljes erekció nélkül is átélhető legyen a szexuális élvezet. Az új dolgok kipróbálása, a látókör szélesítése segíthet az intimitás átélésében. A behatolással kapcsolatos elvárások nélküli romantikába való visszatérés nagyban segíthet abban, hogy ne legyen nyomás az érintetten. A tudat, hogy erekció nélkül is képes örömet okozni valaki, segíthet az önbecsülésén.

A már említett intimitás fenntartása is elengedhetetlen, attól, hogy a hagyományos behatolásos szex nem kerül szóba, meg kell találni annak a módját, hogy érzelmileg közel maradjanak egymáshoz a partnerek. Az intimitásban segít egy randevú, egy romantikus séta, vagy akár csak egy-egy érintés, ölelés is.

Az erekció feléért az ingerlés és az izgalom felelős, tehát ha ez nincs, akkor nehezebb az erekció elérése vagy megtartása. A kísérletezés, a szexuális játékok és egyéb szórakoztató módszerek, amelyekkel meghosszabbítható az előjáték, mind segítenek abban, hogy a partner megfelelő izgalmi állapotba kerüljön.

Mindennek azonban az alapja, a kulcs a megfelelő kommunikáció. Ha a partner merevedési zavarral küzd, egy egészséges kapcsolatnak az is része, hogy ezt őszintén meg lehessen beszélni. Ez mindkét fél számára nehéz lehet, ezért lehetséges, hogy segítségül kell hívni egy szexuálterapeutát.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.