Botrányok a Nike cipői körül

2020. február 11.
Kategória: Életmód |

A Nike cipői mindig is a kiváló minőséget képviselték és a sportolókkal való kapcsolata irigylésre méltó volt. Azonban mostanában több balszerencse is éri a népszerű cipőgyártó lábbelijeit. Többek között, az egyik reklámarcuk, Kobe Bryant tragikus helikopter-balesete okozott fennakadásokat a napokban. Bár tény, hogy egy híresség halálával, annak nevéhez fűződő sporteszközök és más termékek hirtelen felárazódnak, a cipőgyár úgy döntött, hogy leállítja a forgalmazást.

A hirtelen elhunyt sztár sportolóhoz tartozó termékek árusítását nem valamilyen kegyeleti okokból állította le (vagy szünetelteti) a gyártó, hanem valószínűsíthetően üzleti okok állnak a döntés mögött. A nagy kereslet miatt ugyanis félő, hogy a viszonteladók betáraznának a piaci áron felül is értékesíthetővé váló cipőkből, pólókból, sapkákból és más termékekből. A Nike cipő sikereit azonban nem biztos, hogy ez fogja megtörni, hiszen az NBA-belül játszó játékosok kétharmada már így is ezt a márkát választotta. Közülük több százan választották a Kobe-jelvényes változatokat, így LeBron James és Giannis Antetokounmpo is. A cég még nem adott ki közleményt a Kobe cipő sorozat sorsával kapcsolatban. 

Betilthatják a Nike Vaporfly csodacipőt

Nem először fordulna elő a sport történetében, hogy valamilyen sporteszközt vagy kiegészítőt betiltanak. Azonban általában azért kerül tiltó listára egy termék mert az veszélyes vagy káros a sportolókra nézve. A Nike cipője azonban már-már annyira jó, hogy a vele elért eredményekért a technológiai újításokat teszik felelőssé, így félő, hogy a csodacipő tiltó listára kerül a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által.

Ahogy az lenni szokott, ismét farkas szemet néznek a különböző üzleti érdekek és sport lobbik, hogy az adott lábbeli adottságai tehetnek-e a jobb teljesítményért és viselhetik-e a sportolók a versenyeken. A cipő különlegessége, hogy magasabb talppal, speciális habszivaccsal és beépített szénszálas talplemezzel képes rugóként szolgálni futás közben, így gyakorlatilag olyan, mintha a futók egy apró lejtőn futnának és kevesebb oxigénnel is beérik futás közben. Ez pedig rövid és hosszú távon is kiemelkedőbb eredményt nyújt a sportolók számára. A cipő tiltásáról még az év elején dönt a szövetség.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.